Rankkasateet vaikeuttavat lasten pelastamista luolasta Thaimaassa

Luolassa vieraillut 11–16-vuotiaiden poikien joukkue jäi loukkuun lauantaina äkillisen tulvan vuoksi. LEHTIKUVA / AFP PHOTO / LILLIAN SUWANRUMPHA

STT

Thaimaassa jopa tuhatkunta ihmistä osallistui luolaan loukkuun jääneen lasten jalkapallojoukkueen pelastustöihin keskiviikkona. Etsintä- ja pelastusoperaatio Chiang Rain provinssissa on jatkunut useita päiviä.

Monsuunisateiden aiheuttamien tulvien tukkimasta Tham Luangin luolasta yritetään löytää lasten jalkapallojoukkue ja heidän valmentajansa. Joukkueessa on 12 alaikäistä.

Luolassa vieraillut 11–16-vuotiaiden poikien joukkue jäi loukkuun lauantaina äkillisen tulvan vuoksi. Sadat pelastajat ovat yrittäneet poistaa tulvavesiä luolasta vesipumpuilla, mutta alueella jatkuva rankkasade on tehnyt työn tyhjäksi.

– Nouseva vedenpinta on suuri este pelastusoperaatiolle, kertoi pelastustöitä johtava Khanchit Chomphudaeng uutistoimisto AFP:lle.

Hänen mukaansa noin tuhannen pelastustöihin osallistuvan joukossa on Thaimaan laivaston sukeltajia ja armeijan erikoisjoukkoja.

 

 

Sukeltajien mukaan nousevat tulvavedet ovat vallanneet luolan kolmannen kammion, jonka pituudeksi arvioidaan useita kilometrejä. Vedenpinta nousi keskiviikon vastaisen yön aikana 15 sentillä, arvioivat sukeltajat.

Kadonneiden tilasta ei ole ollut tietoa. Lasten ja valmentajan on arveltu paenneen tulvavesiä syvemmälle useita kilometrejä pitkään luolaan. Luola on tuttu lapsille ja näiden 25-vuotiaalle valmentajalle. Sukeltajat ovat löytäneet luolasta käden- ja jalanjälkiä. Luolan ulkopuolelta löydettiin joukkueen nuorten polkupyöriä, kenkiä ja reppuja.

Vierailijoita on varoitettu käymästä luolan sisällä sadekaudella, mutta alueen rankkasateet alkavat yleensä vasta heinäkuun puolella.

Viranomaiset kertoivat löytäneensä luolaan toisen sisäänkäynnin, jonka kautta luolaan on yritetty laskea sukeltajia ja lisätarvikkeita. Useita päiviä loukussa olleille lapsille on yritetty saada laskettua ruokaa.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut