Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Diktaattorin majapaikat viiden tähden hotelleja – Maksavatko ydinaseiden vastustajat Kimin hotellikulut?

Pohjois-Korean hallinnolla on ollut tapana sälyttää majoituskulunsa ulkomailla muiden maksettavaksi. Singaporen huipputapaaminen ei liene poikkeus.

Yhdysvallat on kieltäytynyt jyrkästi kunniasta, joten asiantuntijat arvioivat, että joko isäntämaan Singaporen tai Etelä-Korean veronmaksajat saavat tällä kertaa kunnian avustaa pohjoiskorealaisia.

Laskusta onkin tulossa hulppea, sillä Kim Jong-unin ja hänen suuren seurueensa majapaikaksi valikoitunee lähes varmasti jokin Singaporen kalliista viiden tähden hotelleista.

Eräs mahdollisuus on myös ydinaseita vastustava ICAN-liike, joka on ilmoittanut voivansa käyttää osan viimevuotisen Nobelin rauhanpalkinnon rahoista pohjoiskorealaisten majoituskuluihin. Asetelma on tietysti erikoinen, jos ydinaseiden vastustajat sponsoroivat Nobelin perintörahoilla diktaattoria, jolla on riittänyt rahaa ydinaseiden rakentamiseen muttei kansansa ruokkimiseen.