Ainakin 120 kuollut Nicaraguan levottomuuksissa

Nicaraguassa on järjestetty mielenosoituksia huhtikuun puolivälistä lähtien. LEHTIKUVA / AFP PHOTO / INTI OCON

STT

Nicaraguassa Keski-Amerikassa ainakin 120 ihmistä on kuollut ja 1  300 haavoittunut levottomuuksissa, jotka ovat saaneet alkunsa poliittisista mielenosoituksista. Asiasta kertoo paikallinen ihmisoikeusjärjestö.

Nicaraguassa on järjestetty mielenosoituksia huhtikuun puolivälistä lähtien. Protestit alkoivat vastalauseena kiistellylle eläkeuudistukselle ja levisivät sen jälkeen eri puolille maata ja kasvoivat laajemmaksi protestiliikkeeksi presidentti Daniel Ortegaa ja hänen hallitustaan vastaan.

Mielenosoittajia vastassa on tiettävästi hallitukselle uskollisia puolisotilaallisia joukkoja ja mellakkapoliisin joukkoja.

Keski-Amerikassa vaikutusvaltainen katolinen kirkko on yrittänyt auttaa neuvottelemaan rauhaa mielenosoittajien ja hallituksen välille. Nyt sekin on kuitenkin luovuttanut. Kirkon mukaan neuvottelut eivät voi onnistua niin kauan, kun hallitusta lähellä olevat ryhmät jatkavat ihmisten tappamista.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut