Puolustusvoimain ylennykset kenraalikunnassa

Kenraalimajuri Petri Hulkko ylennetään kenraaliluutnantiksi, prikaatikenraali Jari Kallio kenraalimajuriksi ja eversti Rami Saari prikaatikenraaliksi. Puolustusvoimat

STT

Tasavallan presidentti on Puolustusvoimain lippujuhlan päivänä 4. kesäkuuta 2018 ylentänyt kenraalimajuri Petri Hulkon kenraaliluutnantiksi, prikaatikenraali Jari Kallion kenraalimajuriksi ja eversti Rami Saaren prikaatikenraaliksi.

Kenraaliluutnantti Petri Hulkko on palvellut maavoimien komentajana vuodesta 2017 lähtien. Aiemmin hän on palvellut muun muassa operaatiopäällikkönä, esikuntapäällikkönä ja suunnittelupäällikkönä Maavoimien esikunnassa sekä Utin jääkärirykmentin komentajana. Kenraalimajuriksi hänet ylennettiin vuonna 2016.

Kenraalimajuri Jari Kallio on palvellut maavoimien operaatiopäällikkönä vuodesta 2017 alkaen. Sitä ennen hän on palvellut muun muassa Karjalan prikaatin komentajana, perustutkinto-osaston johtajana Maanpuolustuskorkeakoulussa, komentajana KFOR-operaatiossa Kosovossa ja tasavallan presidentin adjutanttina. Prikaatikenraaliksi hänet ylennettiin vuonna 2014. Kallio on määrätty Maanpuolustuskorkeakoulun rehtoriksi 1.7.2018 lukien.

Prikaatikenraali Rami Saari on palvellut Porin prikaatin komentajana vuodesta 2017 lähtien. Aiemmin hän on toiminut muun muassa erityistehtävässä Maavoimien esikunnassa, Karjalan prikaatin esikuntapäällikkönä, Reserviupseerikoulun kurssin johtajana ja vanhempana osastoesiupseerina Pääesikunnassa. Everstiksi hänet ylennettiin vuonna 2014. Saari on määrätty maavoimien operaatiopäälliköksi 1.7.2018 lukien.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.