Yksi Kuuban lentoturmapaikalta pelastetuista kuollut

Turma sattui perjantaina lähellä Kuuban pääkaupunkia Havannaa. LEHTIKUVA / AFP PHOTO / YAMIL LAGE

STT

Yksi kolmesta Kuuban lentoturmapaikalta pelastetuista naisista on kuollut vammoihinsa, kertoo Kuuban terveysministeriö. Kaikkiaan turmassa on nyt kuollut 111 ihmistä.

Ministeriön televisiossa lukeman tiedotteen mukaan nyt menehtynyt, 23-vuotias nainen tuotiin sairaalaan hengenvaarallisten vammojen takia, eikä hänen tilansa kohentunut. Kaksi muuta onnettomuuspaikalta pelastettua naista ovat edelleen kriittisessä tilassa.

Turmassa kuolleista valtaosa oli kuubalaisia.

Turma sattui perjantaina lähellä pääkaupunki Havannaa, kun Boeing 737 -mallinen matkustajakone syöksyi maahan pian noustuaan Jose Martin -lentokentältä.

Toissapäivänä kerrottiin, että maahan syöksyneen koneen toinen musta laatikko oli löytynyt. Laatikon toivotaan valottavan sitä, miksi kone syöksyi maahan pian nousun jälkeen.

Liki 40 vuotta vanha Boeing 737 -kone oli liisattu meksikolaiselta Global Air -yhtiöltä, jonka mukaan se oli läpäissyt tarkistukset viimeksi marraskuussa.

Yhtiölle vuosina 2005–2013 työskennellyt lentäjä kertoi valittaneensa yhtiön johdolle lentokoneiden huonosta huollosta.

Kommentoi

Mainos: Savon Sanomat

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Mainos: Pihlajalinna Kuopio

Kirkkaampi hymy suuhygienistin vastaanotolla

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut