HS-gallup: Suomalaiset haluavat kovempia tuomioita – "Järjestelmä menee hyvin yksi yhteen sen kanssa"

Vain runsas prosentti oli sitä mieltä, että tuomioita ei tarvitsisi kiristää. LEHTIKUVA / JUSSI HELTTUNEN

STT

Suomalaiset haluavat kovempia tuomioita väkivalta- ja seksuaalirikoksista. Asia käy ilmi Helsingin Sanomien teettämästä gallupista, jonka mukaan lähes kolme neljästä suomalaisesta on ehdottomasti sitä mieltä, että seksuaali- ja väkivaltarikosten tuomioita tulisi kiristää. Erityisesti naiset haluavat tuomioiden koventamista.

Vain runsas prosentti oli sitä mieltä, että tuomioita ei tarvitsisi kiristää. Kolme prosenttia ei osannut ilmaista kantaansa. 22 prosenttia oli puolestaan jokseenkin samaa mieltä siitä, että tuomioita pitäisi koventaa.

Lehden haastatteleman Helsingin yliopiston Kriminologian ja oikeuspolitiikan instituution tutkimusjohtajan Juha Kääriäisen mukaan kansan käsitysten ja rangaistuskäytännön välillä ei kuitenkaan ole suuria eroja. Tämä kävi ilmi Kääriäisen tekemästä tutkimuksesta, jonka tilasi oikeusministeriö.

–  Kun katsotaan annettuja tuomioita rikoksista, järjestelmä menee hyvin yksi yhteen sen kanssa, miten väestö ajattelee, Kääriäinen sanoo.

Tutkimukseen haastateltiin internetpaneelissa reilua 1  000 suomalaista 11.–16. toukokuuta. Tulosten virhemarginaali on 3,1 prosenttiyksikköä suuntaansa. Gallupin toteutti Kantar TNS.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut