Kuuban turmakoneen toinen musta laatikko löytyi

Kone oli matkalla Holguinin kaupunkiin Itä-Kuubassa. Lentoa liikennöi kuubalainen lentoyhtiö, mutta kone oli liisattu pieneltä meksikolaiselta Global Air -yhtiöltä. Global Airin mukaan kone oli läpäissyt tarkistukset viimeksi marraskuussa. LEHTIKUVA / AFP PHOTO / ADALBERTO ROQUE

STT, AFP

Kuubassa viranomaiset ovat löytäneet perjantaina maahan syöksyneen matkustajakoneen toisen mustan laatikon. Laatikon toivotaan valottavan sitä, miksi kone syöksyi maahan pian nousun jälkeen 113 ihmistä matkassaan.

Kuubalaisen Granma-lehden mukaan kyseessä on mustista laatikoista se, joka sisältää nauhoituksen lentokoneen ohjaamosta. Toinen laatikko tallentaa teknisiä lentotietoja. Sitä etsitään edelleen.

Kuolonuhreista 99 oli kuubalaisia. Kuolleiden joukossa oli myös kuusi meksikolaista miehistön jäsentä, yksi meksikolainen turisti, kaksi matkustajaa läntisestä Saharasta ja yksi pariskunta Argentiinasta.

Turmasta selvisi hengissä kolme ihmistä. He ovat sairaalassa kriittisessä tilassa.

 

Turmakone oli liki 40-vuotias Boeing 737. Kone syöksyi maahan pellolle lähelle Havannan lentokenttää, mistä se oli lähtenyt matkaan vain hetkeä aiemmin.

Kone oli matkalla Holguinin kaupunkiin Itä-Kuubassa. Lentoa liikennöi kuubalainen lentoyhtiö, mutta kone oli liisattu pieneltä meksikolaiselta Global Air -yhtiöltä. Global Airin mukaan kone oli läpäissyt tarkistukset viimeksi marraskuussa.

Yhtiölle vuosina 2005–2013 työskennellyt lentäjä kertoi meksikolaiselle Milenio-lehdelle, että hän oli aikanaan valittanut yhtiön johdolle lentokoneiden huonosta huollosta. Lentäjän mukaan yhtiö ei esimerkiksi antanut mekaanikoille kaikkia tarvittavia varaosia koneisiin.

Global Air on vahvistanut lentäjän työskennelleen yhtiölle, mutta ei ole muuten kommentoinut tämän väitteitä.

Kommentoi

Mainos: K-Citymarket Päiväranta ja K-Citymarket Kolmisoppi

Anna ajallesi arvoa - kaikki ostokset yhdellä kertaa Kuopion K-Citymarketeista. Kaupungin laajimmat valikoimat valitaan huolella ja ammattitaidolla

| Päivitetty

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut