Todistaja näki kohtalokkaan matkustajakoneen nousun: "Sitten se yhtäkkiä kääntyi ja putosi"

Paikallisen Cubana de Aviacion -yhtiön lento oli matkalla Havannasta Holguinin kaupunkiin Kuuban itäosassa. Koneessa oli 110 matkustajaa ja miehistön jäsentä. LEHTIKUVA / AFP PHOTO / ADALBERTO ROQUE

STT

Kuubaan on julistettu kahden päivän suruaika yli sadan ihmisen hengen vaatineen lento-onnettomuuden takia. Turma sattui eilen pääkaupungissa Havannassa, kun matkustajakone syöksyi maahan pian nousun jälkeen.

Turman syytä selvitetään. Onnettomuuspaikalla vieraillut Kuuban presidentti Miguel Diaz-Canel lupasi, että tutkimusten tuloksista kerrotaan niin pian kuin mahdollista. Seuraava tiedotustilaisuus turmasta on määrä järjestää tänään iltakymmeneltä Suomen aikaa.

Paikallisen Cubana de Aviacion -yhtiön lento oli matkalla Havannasta Holguinin kaupunkiin Kuuban itäosassa. Koneessa oli 110 matkustajaa ja miehistön jäsentä.

– Näin koneen nousevan. Sitten se yhtäkkiä kääntyi ja putosi, kertoi läheisessä kaupassa työskentelevä Jose Luis.

Viranomaisten mukaan turmapaikalta onnistuttiin pelastamaan kolme eloonjäänyttä. He ovat kriittisessä tilassa.

Boeing 737 -mallinen kone oli liisattu meksikolaiselta Global Air -yhtiöltä ja se oli liki 40 vuotta vanha. Koneessa oli kuusihenkinen meksikolainen miehistö.

Matkustajista liki kaikki olivat kuubalaisia. Lisäksi kuolonuhrien joukossa on ainakin kaksi Argentiinan kansalaista.

Kommentoi

Mainos: Pihlajalinna Kuopio

Kirkkaampi hymy suuhygienistin vastaanotolla

Mainos: K-Citymarket Päiväranta ja K-Citymarket Kolmisoppi

Anna ajallesi arvoa - kaikki ostokset yhdellä kertaa Kuopion K-Citymarketeista. Kaupungin laajimmat valikoimat valitaan huolella ja ammattitaidolla

| Päivitetty

Mainos: Savon Sanomat

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut