Yli sata ihmistä on kuollut Kuubassa matkustajakoneen pudottua maahan

Kuuban presidentti Miguel Diaz-Caneli (keskellä kuvaa) on jo käynyt onnettomuuspaikalla. Adalberto Roque

STT

Havannassa Kuubassa yli 100 ihmistä on kuollut matkustajakoneen syöksyttyä maahan myöhään perjantaina Suomen aikaa. Kuuban valtion Grandma-lehden mukaan Kuuban valtiollisen lentoyhtiön Boeing 737 putosi taivaalta pian nousun jälkeen. Lentoyhtiön mukaan koneessa oli 104 matkustajaa ja kuusihenkinen meksikolainen miehistö.

Lentokoneen hylystä onnistuttiin Grandman mukaan pelastamaan kolme eloonjäänyttä. He ovat kriittisessä tilassa.

Grandman mukaan on osoittautunut, että valtaosa matkustajista oli kuubalaisia. Meksikolaisen miehistön lisäksi koneessa oli nykytiedon mukaan viisi ulkomaalaista. Lapsia oli mukana viisi.

Lentokone oli nousemassa kansainväliseltä Jose Martin lentokentältä, jonka lähialueella se syöksyi maahan. Lentoasemalähteiden mukaan kone oli matkalla pääkaupunki Havannasta Holguinin kaupunkiin, joka sijaitsee maan itäosassa.

Grandma kertoo, että joukko koneessa olleiden holguinilaisten omaisia lentää viipymättä Havannaan auttamaan uhrien tunnistamisessa. Holguinin provinssin puoluesihteerin mukaan Holguinista Havannaan suuntaavalla lennolla on mukana jokaisen koneessa olleen holguinilaisen perheenjäsen.

Kuuban presidentti Miguel Diaz-Canel ja terveysministeri Roberto Morales matkustivat paikalle seuraamaan tilannetta.

–  Uutiset eivät ole kovin toiveikkaita, Diaz-Canel sanoi Kuuban valtion televisiolle.

Kuubasta tulleista kuvista näkyy, kuinka sankka savu nousi kentän liepeiltä.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut