Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Trump: Pohjois-Korean Kim saisi jatkaa hallitsijana

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump sanoi torstai-iltana, ettei hän edistä niin kutsuttua Libyan mallia ydinaseriisuntaneuvotteluissa Pohjois-Korean kanssa.

Pohjois-Korea uhkasi keskiviikkona perua osallistumisensa Singaporessa ensi kuussa pidettäväksi suunniteltuun tapaamiseen. Pohjois-Korean mukaan Yhdysvallat yrittää ajaa sen nurkkaan vaatimalla yksipuolista luopumista ydinaseista.

Pohjois-Korean ilmoitus tuli sen jälkeen, kun Trumpin kansallisen turvallisuuden neuvonantaja John Bolton viittasi "Libyan malliin" puheessaan ydinaseriisuntasuunnitelmista Pohjois-Koreassa. Vuonna 2003 Libyan silloinen hallitsija Muammar Gaddafi suostui luopumaan maansa ydinaseohjelmasta. Gaddafi tapettiin Naton tukemassa kansannousussa 2011.

– (Pohjois-Korean johtajalle) Kim Jong-unille myönnettäisiin erittäin vahvat turvatakuut. Hän saisi jäädä maahansa ja jatkaa sen hallitsijana, Trump sanoi torstaina.