Etsivälle nuorisotyölle avustusta yli 1,7 miljoonaa euroa – suurimman potin saa Kuopio

Janne Niiranen

Itä-Suomen aluehallintovirasto on myöntänyt yli 1,7 miljoonaa  euroa etsivään nuorisotyöhön Pohjois- ja Etelä-Savoon sekä Pohjois-Karjalaan. Avustusta on saanut 38 organisaatiolle. Määrärahalla avustetaan kuntia, järjestöjä ja säätiöitä palkkaamalla etsiviä nuorisotyöntekijöitä 64,9 henkilötyövuoden verran.

Potista lähes 800000 euroa tulee Pohjois-Savoon. Etelä-Savon osuus on noin 550000 euroa ja Pohjois-Karjalan hieman yli 400000 euroa. Suurimman avustuksen, 220000 euroa, saa Kuopion kaupunki.

Itä-Suomen maakunnat myös aloittavat etsivän nuorisotyön alueellisen koordinaation jokaisessa maakunnassa. Pohjois-Saovsa koordinaattorina on Pielaveden Monitaitoiset ry, Etelä-Savossa Puumalan kunta ja Pohjois-Karjalassa Nuorisoverstas ry.

Etsivää nuorisotyötä tehdään valtion tukemana lähes jokaisessa itäsuomalaisessa kunnassa. Sen tehtävänä on auttaa niitä alle 29-vuotiaita nuoria, jotka ovat koulutuksen tai työmarkkinoiden ulkopuolella ja jotka tarvitsevat tukea tavoittaakseen julkisen sektorin palvelut tai jotka tarvitsevat tukea pysyäkseen tai kiinnittyäkseen tarjolla olevaan palveluun tai jotka ovat vaarassa syrjäytyä. Etsivän nuorisotyön tarjoama tuki on nuorelle vapaaehtoista.

Vuonna 2017 etsivä nuorisotyöntekijä oli Itä-Suomessa yhteydessä 3 424 nuoreen, joista 2 425 nuoren kanssa on jatkettu keskustelua henkilökohtaisemmalla tasolla mm. kartoittamalla nuoren tarvitseman tuen tarve.

Kommentoi

Mainos: Pihlajalinna Kuopio

Kirkkaampi hymy suuhygienistin vastaanotolla

Mainos: Savon Sanomat

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Mainos: K-Citymarket Päiväranta ja K-Citymarket Kolmisoppi

Anna ajallesi arvoa - kaikki ostokset yhdellä kertaa Kuopion K-Citymarketeista. Kaupungin laajimmat valikoimat valitaan huolella ja ammattitaidolla

| Päivitetty

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut