Betonimestareilta 11 000 euron lahjoitus Savonialle

Jukka-Pekka Räsänen

Iisalmelainen Betonimestarit on lahjoittanut 11 000 euroa Savonia-ammattikorkeakoulun tekniikan alalle. Yrityksen hallintojohtaja Sirkku Saarelainen uskoo, että oppilaitosten täytyy tehdä yhteistyötä alueen työantajien ja yritysten kanssa entistä laajemmassa mittakaavassa.

– Tulevaisuudessa oppilaitos yhdessä alueen työnantajien kanssa opettaa ja valmentaa opiskelijoita yhdessä, jotta heillä on paras mahdollinen osaaminen tulevaa työpaikkaa ajatellen, Saarelainen kuvaa.

Alkuvuodesta tehty lakimuutos mahdollistaa lahjoitustoiminnan ammattikorkeakouluille. Savonia saa jokaista lahjoitettua euroa kohti valtiolta toisen euron lisää vastinrahaa. Kun lahjoitettava summa on yli 10 000 euroa, voi lahjoittaja halutessaan kohdentaa sen haluamalleen koulutusalalle. Savonian tavoitteemme on kerätä tänä vuonna lahjoituksia vähintään 1,5 miljoonan euron edestä. Nyt koossa on 141 000 euroa.

– Olen erittäin iloinen, että Betonimestarit on halunnut tukea Savonian varainkeruuta. Savonia on vahva itäsuomalainen toimija tekniikan alalla, sillä meillä ei ole teknistä tiedekuntaa maakunnassamme, Savonia-ammattikorkeakoulun rehtori Mervi Vidgrén sanoo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut