Presidentti Niinistö luovuttaa kunniamerkin 30:lle äidille sunnuntaina

30 äitiä saa Suomen Valkoisen Ruusun ritarikunnan I luokan mitalin kultaristein. Kunniamerkit luovuttaa tasavallan presidentti Sauli Niinistö äitienpäivänä 13. toukokuuta Helsingin Säätytalolla.

Kunniamerkin saa myös kaksi Savossa asuvaa äitiä: Anneli Lipponen Kaavilta sekä Reetta Miskala Rautalammilta.

Kunniamerkin myöntämisperusteina ovat ehdokkaan ansiot lasten ja nuorten esimerkillisenä kasvattajana, perhe-elämän ja vanhemmuuden edistäjänä sekä laajemminkin yhteisvastuullisena toisista huolehtimisen ja välittämisen turvaajana.

Pyrkimyksenä on, että palkittavat äidit edustavat erilaisia ryhmiä, esimerkiksi ansiotyössä käyviä, yksinhuoltajia, maaseudun emäntiä sekä myös eri vähemmistöryhmiä kuten romaneja ja saamelaisia.

Ehdokkaiden alaikärajana on 40 vuotta. Ehdokkaiden tulee edustaa tasapuolisesti tämän päivän suomalaisia äitejä myös ikänsä puolesta. Lasten lukumäärä ei ole määräävä peruste palkitsemiselle. Palkittaviksi voidaan esittää myös adoptio- ja sijaisäitejä. Ammatissaan kasvattajina toimiville kunniamerkkiä ei ole tarkoitus myöntää.

Lue lisää aiheesta

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut