Tanskan ainoa naarassusi ammuttiin: edellinen nähtiin yli 200 vuotta sitten

Villisusia ei ollut nähty Tanskassa sitten vuoden 1813, kunnes muutaman uroksen lauma havaitiin vuonna 2012. Viime vuonna niiden joukkoon liittyi Saksasta vaeltanut naarassusi. Kuvituskuva. Annamari Filpus

Jukka-Pekka Räsänen

Tanskassa ammuttiin viime viikolla ensimmäinen maassa yli 200 vuoteen nähty naarassusi.

Villisusia ei ollut nähty Tanskassa sitten vuoden 1813, kunnes muutaman uroksen lauma havaitiin vuonna 2012. Viime vuonna niiden joukkoon liittyi Saksasta vaeltanut naarassusi.

Viime viikolla naaras yllättäen ammuttiin. Tilanne tallentui susilaumaa tarkkailleiden luontokuvaajien videolle. Videon perusteella vaikuttaa, että eläin ammuttiin pellon laitaan pysäköidystä autosta. Teosta epäiltynä on otettu kiinni 66-vuotias tanskalaismies, joka ei ole myöntänyt tapahtunutta poliisille.

Tanskan tiettävästi ainoa susilauma on aiheuttanut talvisin muutaman lampaan vahinkoja alueen maanviljelijöille. Valtio on luvannut korvata menetyksiä ja antaa tukea susiaitojen pystyttämiseen.

Lähde: Guardian

Kommentoi

Mainos: Savon Sanomat

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mainos: Lämpövelho oy

3 syytä, miksi vuosi 2022 on otollisin aika vaihtaa lämmitysjärjestelmä maalämpöön

| Päivitetty

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut