Puolueiden teettämä gallup: Keskustan imago kansan silmissä huonontunut

Juha Sipilän johtaman keskustan imago on huonontunut. Emmi Korhonen

STT

Pääministeripuolue keskustan imago on huonontunut äänestäjien silmissä, ilmenee puolueiden teettämästä kyselystä. Tuloksista uutisoi lauantaina Yle.

Keskustaan liitetyt mielikuvat ovat kyselyn mukaan huonontuneet niin luotettavuuden, ylimielisyyden kuin taitojenkin puolesta. Puolue on imagomittauksen kokonaisarviossa viides, kun vielä kaksi vuotta sitten se piti kärkipaikkaa.

Mittauksen mukaan 45 prosenttia vastaajista kertoi luottamuksensa keskustaan laskeneen. Lokakuussa 2017 näin sanoi 38 prosenttia vastanneista.

Luottamus myös kokoomukseen on vähentynyt. Näin kertoo 39 prosenttia vastaajista, kun viime syksynä vastaava luku oli 30.

Muiden puolueiden osalta luottamus pysyi suurin piirtein ennallaan. Paras kokonaisimago on vihreillä, toisena on kokoomus, kolmantena SDP, neljäntenä vasemmistoliitto ja kuudentena eli viimeisenä perussuomalaiset.

Kantar TNS haastatteli 6.–11. huhtikuuta mittaukseen 1 277 ihmistä. Virhemarginaali on 2,8 prosenttiyksikköä suuntaansa.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut