Tulli: Kolmikko salakuljetti lähes 2000 kiloa nuuskaa Suomeen – veroja vältelty noin 725000 euroa

Takavarikoitua nuuskaa Tullin tiloissa. Tulli

Janne Niiranen

Tulli on paljastanut laajan nuuskan laittoman maahantuontiporukan. Esitutkinnan mukaan nuuskaa epäillään tuodun loppuvuonna 2017 ja alkuvuonna 2018 Ruotsista Suomeen yhteensä lähes 2000 kiloa. Toiminnalla on vältetty valmisteveroja yhteensä noin 725 000 euroa.

Tulli takavarikoi helmikuun 2018 lopussa Pohjois-Suomessa 334 kiloa nuuskaa Ruotsista tulleesta Suomeen rekisteröidystä pakettiautosta, jota kuljetti ulkomaalainen henkilö. Lisäksi nuuskaa on takavarikoitu myös pääkaupunkiseudulla tehdyssä kotietsinnässä.

Takavarikoidun nuuskan lisäksi Tullin esitutkinnassa selvitettiin kymmenen aiempaa nuuskan salakuljetusta, joissa nuuskaa oli tuotu Suomeen ja levitetty edelleen yhteensä 1360 kiloa.

Tapauksen vuoksi kiinni otettuna on ollut kolme keski-ikäistä ulkomaalaista henkilöä, joista kaksi on edelleen vangittu. Epäillyistä kaksi asuu pääkaupunkiseudulla ja yksi ulkomailla.

Nuuskaa on myyty välikäsien ja sosiaalisen median kautta.

Tulli on tutkinut tapausta kaikkien epäiltyjen osalta törkeänä veropetoksena ja salakuljetuksena. Esitutkinta on päättynyt ja tapaus on siirtynyt Lapin syyttäjänvirastoon syyteharkintaan.

Pakettiautosta takavarikoitiin 334 kiloa nuuskaa. Tulli

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut