Lindström työehtojen heikennyksistä: Todennäköisesti olisin kolmekymppisenä haukkunut esitykset pystyyn

53-vuotias Jari Lindström joutui pohtimaan, kuinka 30-vuotias Jari Lindström olisi suhtautunut hallituksen esityksiin työehtojen heikennyksistä. Antti Aimo-Koivisto

STT

Hallitus uskoo vakaasti, että alle 30-vuotiaat nuoret aikuiset työllistyvät nykyistä paremmin, kun heidät voi palkata perusteetta määräaikaiseksi.

Pääministeri Juha Sipilän (kesk.) mukaan hallitus yrittää näin ohjata työnantajien käyttäytymistä siten, että valintatilanteessa he valitsevat töihin nuoren.

– Kun nuori pääsee antamaan näyttönsä on varma asia, että työantajan etu ei ole se, että nuorelle tehdään sen jälkeen lyhyt työsopimus, vaan se muuttuu pitkäksi työsopimukseksi, pääministeri vakuutti eduskunnan kyselytunnilla.

Sipilä korosti täsmätoimen koskevan niitä nuoria, jotka ovat olleet vähintään kolme kuukautta työttöminä.

– Tämä helpottaa heidän työllistymiskynnystään ja sitä kautta nuorten työttömyys vähenee.

Työministeri Jari Lindströmiltä (sin.) kysyttiin, mitä hän olisi alle kolmekymppisenä Voikkaan tehtaan paperityöntekijänä ollut mieltä hallituksen työllisyyttä koskevista esityksistä.

– Todennäköisesti olisin haukkunut kaikki nämä esitykset pystyyn. Mutta nyt olenkin 53-vuotias ja viisaampi kuin silloin kolmekymppisenä, Lindström vastasi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.