Kuopion uuden matkakeskuksen rakentaminen alkoi – ratapihan uudistaminen odottaa yhä rahoitusta

Kaisu Lötjönen

Kuopion Matkakeskusalueen mittava rakennusurakka on käynnistynyt. Kevään ja syksyn aikana maanrakennustöitä tehdään linja-autokentän ja rata-alueen vieressä.

Syksyllä alkavat rautatien alikulkutunnelin muutostyöt, jossa nykyinen vino tunneli oikaistaan suoraksi. Vanhalle tunneliosuudelle suunnitellaan uusiokäyttöä.

Lisäksi asemanseudulle toteutetaan älykäs informaatiojärjestelmä.

Asemanseudusta tarjoaa jatkossa liikenne- ja matkustajapalveluiden lisäksi asunto-, toimisto- ja liiketiloja.

Lapti Groupiin kuuluva Rakennusliike Lapti on suunnitellut aloittavansa Kuopion Portti -hankekokonaisuuden rakennustyöt touko-kesäkuussa. Työt jatkuvat vuoteen 2022–2023 saakka. Liikenneviraston ratapihan uudistaminen ja vanhojen tunneleiden saneeraus laajemmassa mittakaavassa odottaa vielä rahoitusta.

Pohjois-Savon maakunnan yhteistyöryhmä (MYR) puoltaa Euroopan aluekehitysrahaston rahoitusta Kuopion asemanseudun kehittämisedellytysten vahvistaminen liikenteellisenä solmukohtana -hankkeelle, joka koskee alikulkutunnelin muutostöitä ja uutta informaatiojärjestelmää.

Hankkeen kokonaiskustannukset ovat noin kaksi miljoonaa euroa, josta Kuopion kaupungin osuus on noin puolet ja Liikenneviraston 992 000 euroa. EU-tuki kattaa 60 prosenttia hankkeen kustannuksista ja se toteutetaan vuosina 2018–2020.

Hanke on Kuopion kaupungin ja Liikenneviraston yhteisesti toteuttama. Rahoitusviranomaisena toimii ELY-keskus.

Kommentoi

Mainos: Savon Sanomat

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mainos: Lämpövelho oy

3 syytä, miksi vuosi 2022 on otollisin aika vaihtaa lämmitysjärjestelmä maalämpöön

| Päivitetty

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut