Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kaavi myymässä terveyskeskustaan ja kunnantaloaan Attendolle

Kaavin kunta aikoo myydä terveyskeskuksensa ja entisen kunnantalonsa Attendo Oy:lle tai sen tytäryhtiölle. Asia tulee kunnanhallituksen päätettäväksi ensi maanantaina.

Päätösesityksen mukaan terveyskeskus myydään rakennuksen tasearvolla, joka on noin 895 000 euroa.

Lisäksi sote-kiinteistöistä Attendolle siirtyisi Kaavin palveluasunnot, joiden tasearvo on 841 000 euroa. Rakennusten myyntihintaan saatetaan lisätä tonttien ja liittymien arvo, mikäli ne eivät ole osa tasearvoja.

Attendo on tehnyt ostotarjouksen myös Kaavin kunnantalosta. Yrityksen tarkoituksena on purkaa se ja rakentaa paikalle noin 60-paikkainen ikääntyneiden hoivakoti. Kunnantalo myydään tasearvoltaan noin 565 000 euron hintaan. Lisäksi kaupat tehdään noin 7 800 euron tontista, jonka tasearvo on noin 4 500 euroa.

Jos Kaavin kunta joutuu palauttamaan kiinteistöihin sitoutunutta arvonlisäveroa, Attendo korvaa palautettavan veron, joka on terveyskeskuksen osalta noin 63 500 euroa, palveluasunnoista noin 6 000 euroa ja kunnantalosta noin 76 000 euroa.

Neuvottelujen ehdoksi Kaavi asetti aikaisemmin, että ostajan tulee kaupan jälkeen olla valmis vuokraamaan ne kunnalle tai kunnan osoittamalle taholle.