Valtakunnansovittelija: Rakennustuoteteollisuutta koskeva lakko alkaa huomenna

Rakennusalalla on käyty neuvotteluja jo kuukausien ajan. Sopimukset päättyivät helmikuun lopulla, ja alalla on ollut ylityökielto maaliskuun alusta lähtien. Heikki Saukkomaa / Lehtikuva

STT

Rakennustuoteteollisuutta koskeva lakko alkaa huomenna, kertoo valtakunnansovittelija Minna Helle nettisivuillaan.

Helteen mukaan Rakennusliiton ja Rakennusteollisuuden välistä työriitaa soviteltiin tänään, mutta työriitaan ei ole mahdollista löytää ratkaisua ennen huomenna alkavaa työtaistelua. Helteen mukaan osapuolet jatkavat neuvotteluja huomenna.

Lakko alkaa huomenna seitsemässä betoniyrityksessä ja niiden tytäryhtiöissä. Työtaistelun kohteina ovat Betonimestarit, Betset, Parma, Rajaville, Parma Rail, Rudus, Ruskon Betoni sekä niiden tytäryhtiöt, joissa sovelletaan alan työehtosopimusta.

Jos neuvotteluissa ei päästä tulokseen, lakko jatkuu 20., 23. ja 24. huhtikuuta. Lakkoilu jatkuu myös toukokuussa, jos tulokseen ei päästä.

Rakennusalalla on käyty neuvotteluja jo kuukausien ajan. Sopimukset päättyivät helmikuun lopulla, ja alalla on ollut ylityökielto maaliskuun alusta lähtien.

Rakennusteollisuus on varoittanut, että betoniyrityksiin kohdistuva lakko aiheuttaa häiriöitä rakentamisen koko ketjuun ja saattaa pysäyttää työmaita.

Kommentoi

Mainos: Savon Sanomat

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mainos: Lämpövelho oy

3 syytä, miksi vuosi 2022 on otollisin aika vaihtaa lämmitysjärjestelmä maalämpöön

| Päivitetty

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut