Savonia ja Soprano Oyj yhteistyöhön: tavoitteena kehittyvien maiden koulutuksen parantaminen

Kaisu Lötjönen

Soprano Oyj ja Savonia-ammattikorkeakoulu ovat allekirjoittaneet tiistaina viisivuotisen sopimuksen koulutusvientiyhteistyöstä.

Yhteistyö alkaa Savonian täydennyskoulutuksilla, joiden avulla pyritään parantamaan erityisesti kehittyvien Afrikan, Aasian ja Etelä-Amerikan maiden koulutuksen tasoa maatalous-, vesi- ja energiasektoreilla.

Tavoitteena on, että teoreettinen koulutus, käytännön projektit, tehtävät ja kontaktit opiskelijan kanssa tehdään mahdollisimman suurelta osin online-koulutuksena Sopranon tekoälyavusteisessa oppimisympäristössä. Täydennyskoulutuksen lisäksi osapuolet aloittavat Savonian englanninkielisen Master’s Degree Programme in Digital Health -ohjelman muokkaamisen tekoälyavusteiseen verkkokoulutukseen sopivaksi.

Savonian myöntämien tutkintojen ja täydennyskoulutuksen lisäksi yhteistyösopimukseen kuuluvat Sopranon kuuden businesskoulun; Tieturi, Johtamistaidon Opisto JTO, Infor, Fintra, MIF ja Informator, koulutustarjonta ja ammattitutkinnot Suomessa ja kansainvälisesti.

– Nyt tekoälyn kehityksen myötä koulutusta voidaan tarjota entistä suuremmalta osin verkossa. Ulkomaisten opiskelijoiden ei enää välttämättä tarvitse tulla paikan päälle opiskelemaan vaan korkeatasoinen koulutus voidaan järjestää verkon yli. Uskon tämän lisäävän entisestään kansainvälistä kiinnostusta Savonian koulutustarjontaan, sanoo Savonia-ammattikorkeakoulun rehtori Mervi Vidgrén.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut