Tällainen nainen on Merja Ylä-Anttila

Merja Ylä-Anttila siirtyy pitkän MTV-uran jälkeen Ylen toimitusjohtajaksi. Vesa Moilanen / Lehtikuva

Jukka-Pekka Räsänen

Ylen uudeksi toimitusjohtajaksi valittu Merja Ylä-Anttila on syntynyt Hämeenlinnassa 14.5.1960. Hän kirjoitti ylioppilaaksi Kaurialan lukiosta 1979. Koulutuksenaan Ylä-Anttilalla on muun muassa viestinnän ja tiedotusopin opintoja, joita hän suoritti Laajasalon opistossa 1979–80. Tämän  jälkeen hän lähti opiskelemaan valtiotiedettä Helsingin yliopistoon.

Ylä-Anttila aloitti kesätoimittajana MTV3:n uutistoimituksessa vuonna 1982. Hänet vakinaistettiin vuonna 1984, jolloin yliopisto-opinnot jäivät kesken. Siitä lähtien hän on työskennellyt samassa yhtiössä.

Vuodesta 2001 lähtien Ylä-Anttila on työskennellyt MTV Uutisten vastaavana päätoimittajana ja viimeiset kolme vuotta Bonnier Broadcastingin tytäryhtiön Mediahub Helsingin toimitusjohtajana.

– MTV on minulle rakas työpaikka, joka on tarjonnut yli 30 vuoden ajan haasteita, iloa, inspiraatioita ja uutisvoittoja. Pöllölaaksolla tulee aina olemaan paikka sydämessäni. Urheilutermein MTV:tä voi kutsua kasvattiseurakseni, jonka antamin kokemuksin, opein ja näkemyksin uskallan tässä vaiheessa uraani ottaa uuden askeleen, Merja Ylä-Anttila kertoo MTV:n tiedotteessa.

– Minulla on ollut kunnia olla rakentamassa MTV:stä Suomen toista johtavaa televisiotaloa, jonka uutistoiminnalla on suomalaisten päivittäisen informaation lähteenä äärimmäisen tärkeä rooli. Tiimimme tuntien tiedän, että Suomessa jatkuu naapuriin siirtymiseni jälkeenkin ammattitaitoinen kaupallisen television uutistoiminta. Sen rooli on jatkossakin tarjota laadukas ja riippumaton vaihtoehto Yleisradiolle ja siten ylläpitää arjessamme moniarvoista journalismia, hän jatkaa.

Merja Ylä-Anttila on MTV:n palveluksessa elokuun loppuun saakka. Hänen tehtävänsä MTV Uutisten vt. päätoimittajana ja Mediahub Oy:n vt. toimitusjohtajana ottaa yhtiön nykyinen uutistuotantojohtaja Tomi Einonen 17.4. alkaen. Ylä-Anttila tukee Einosta uusissa tehtävissään kesäkuun loppuun saakka.

Kommentoi

Mainos: Savon Sanomat

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Mainos: Lämpövelho oy

3 syytä, miksi vuosi 2022 on otollisin aika vaihtaa lämmitysjärjestelmä maalämpöön

| Päivitetty

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut