Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

OP Ylä-Savo vähentää 25 henkilöä – konttoreiden palveluajat muuttuvat

OP Ylä-Savon yt-neuvottelut ovat päättyneet. Pankki sulkee Jyväskylän, Muhoksen ja Oulun konttorit kesäkuun viimeinen päivä.

Ylä-Savossa sijaitsevat täyden palvelun konttorit jatkavat toimintaansa Iisalmessa, Kiuruvedellä, Lapinlahdella ja Vieremällä. Näiden neljän toimipisteen palveluaikoja tarkistetaan heinäkuun alusta lähtien.

Yt-menettelyn seurauksen OP Ylä-Savon henkilöstömäärä vähenee vuoden 2017 lopun 52:sta henkilöstä 27:ään.

Yhteensä 25 henkilön vähennykset toteutuvat toimintojen ulkoistamisiin liittyvien liiketoimintasiirtojen, luontaisen poistuman sekä OP Ryhmän muutostilanteiden tuen hyödyntämisen avulla. Vähentämisiin ei liity irtisanomisia taloudellisilla ja tuotannollisilla perusteilla.

Toimitusjohtaja Mikko Paanasen mukaan henkilöstövähennyksistä noin kymmenen kohdistuu lakkautettavien konttoreiden paikkakunnille ja 15 Ylä-Savoon.

Muutama henkilö siirtyy töihin OP:n keskitettyihin palveluihin, jonka myös Ylä-Savon OP ottaa käyttöön lähikuukausien aikana. Lisäksi muutama henkilö on siirtynyt yt-neuvottelujen aikana toisen työnantajan palvelukseen.

– Jyväskylän, Oulun ja Muhoksen alueilla moni otti OP-ryhmän muutostilanteiden tukipaketin. Henkilö itse jättää työsuhteen, mutta saa ylimääräisen kompensaation osana järjestelyä, Paanen kertoo.

Vieremän konttori on jatkossa auki kolmena päivänä viikossa: maanantaina, keskiviikkona ja perjantaina 9.30–16.

Kassapalvelut ovat tarjolla pankin jokaisessa konttorissa kello 9.30 – 12.30. Kello 12.30 jälkeen konttorit palvelevat pelkästään ajanvarauksella. Ajanvarauksen voi sopia myös aamupäivään.

– Nyt päätetyt sopeuttamistoimet on tehty perusteellisen harkinnan jälkeen. Digitalisoituminen vähentää nopeasti konttoriasiointia. Toimenpiteet ovat välttämättömiä pankin kannattavuuden sekä kustannustehokkuuden parantamiseksi ja turvaamiseksi. Toiminnan tehostaminen antaa meille mahdollisuuden tarjota asiakkaillemme palveluja entistä kilpailukykyisemmillä ehdoilla,Paananen arvioi.

OP Ylä-Savossa aloittaa kevään aikana erityisesti lakkautettavien Jyväskylän, Muhoksen ja Oulun konttoreiden asiakkaiden palvelemiseen keskittyvä online-tiimi. Pankkiasioita voi hoitaa puhelimitse ja verkkoneuvottelujen välityksellä.