Pekka Sirviön säätiöltä lahjoitus Savonialle

Kaisu Lötjönen

Pekka Sirviön säätiö on lahjoittanut 30 000 euroa Savonia-ammattikorkeakoulun luonnonvara-alalle. Iisalmessa kotipaikkaansa pitävän säätiön tavoitteena on muun muassa lisätä maa- ja metsätalouden yleistä kiinnostavuutta suurelle yleisölle sekä kannustaa alaa opiskelevia ja alalla jo työskenteleviä valitulla tiellä.

Viljelijä ja kunnallisaktiivi Pekka Sirviö eli elämänsä poikamiehenä ja säätiöi testamentissaan omaisuutensa. Sirviö arvosti suuresti koulutusta ja antoi arvoa ammattilaisille ja työnsä tunteville ihmisille.

Säätiön puheenjohtaja Väinö Kainulainen kertoo, että säätiön kannalta merkittävä lahjoitus tukee Iisalmen ja laajemminkin Ylä-Savon maaseudun elinvoimaisuutta.

– Arvostamme suuresti sitä laajaa opetus-, tutkimus- ja kehitystyötä, mitä Savoniassa tehdään viljelijäväestön säilymisen ja paremman toimeentulon puolesta.

Savonian Iisalmen kampukselta valmistuu agrologeja ja ylempiä agrologeja. Vuosittain Iisalmesta valmistuu noin 30 agrologia (AMK) ja alle 10 maisteritasoista agrologia (ylempi AMK).

Savonia saa jokaista lahjoitettua euroa kohti valtiolta toisen euron lisää vastinrahaa. Tällä tavoin lahjoittaja voi kaksinkertaistaa lahjoituksen hyödyn ammattikorkeakoululle.

Kun lahjoitettava summa on yli 10 000 euroa, voi lahjoittaja halutessaan kohdentaa sen haluamalleen koulutusalalle.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut