Tutkimusryhmä: Venuksella voi olla elämää

Kansainvälinen tutkijaryhmä uskoo, että Venuksen pilvissä saattaa piillä bakteeritason elämää. Aiheesta tehty tutkimus julkaistiin perjantaina Astrobiology-tiedejulkaisussa.

Maapallolta bakteeritason elämää on löytynyt 41 kilometrin korkeudesta ilmakehästä. Nyt tutkijat uskovat, että Venuksen kaasukehän keskivaiheilla, noin 40-60 kilometrin korkeudessa olisi otolliset olosuhteet mikrobitason elämälle.

Itse asiassa Venuksen pilvissä esiintyvät tummat alueet voivat olla jopa seurausta tämän kaltaisesta elämästä. Maapallolla tiedetään olevan bakteereja, jotka imevät valoa samalla tavalla kuin Venuksen pilvien tummat kohdat.

Spektroskopiset havainnot osoittavat, että Venuksen pilvien tummat alueet koostuvat väkevästä rikkihaposta ja muista tunnistamattomista valoa imevistä kappaleista. Tutkijat uskovat, että se voi olla merkki elämästä.

- Tiedämme, että Maassa elämä voi selviytyä hyvin happamissa olosuhteissa, käyttää ravinnokseen hiilidioksidia ja tuottaa rikkihappoa, kertoo biokemian professori Rakesh Mogul Kalifornian polyteknisestä yliopistosta.

Hän huomauttaa, että Venuksen kaasukehä koostuu pääasiassa hillidioksidista ja rikkihappoa sisältävistä vesipisaroista.

Venuslaisen elämän todentamiseksi tämä teoria ei vielä riitä. Varmuuden saamiseksi tutkijoiden olisi saatava näyte Venuksen pilvistä.

Lähde: Phys.org

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut