Kiinalainen avaruusasema syöksyy Maahan lähipäivinä

Kiertoradaltaan pois ajautuneen kiinalaisen avaruusaseman odotetaan syöksyvän Maan ilmakehään lähipäivinä, ehkä jo huomenna. Kiinan viranomaisten mukaan putoamisesta ei koidu vaaraa ihmisille.

Noin kahdeksan tonnia painava avaruuslaboratorio ajautui pois radaltaan kaksi vuotta sitten. Kiinan avaruushallinto sanoi eilen, että Tiangong-1-avaruusasema palaa Maan ilmakehään lauantain ja maanantain välisenä aikana. Euroopan avaruusjärjestön (Esa) arvio ajankohdasta on hieman lyhyempi eli lauantai-iltapäivän ja sunnuntai-iltapäivän välillä.

Avaruuslaboratorio otettiin käyttöön vuonna 2011.

Kiinan avaruusviranomaisten mukaan asema ei putoa Maahan kiivaasti kuten tieteiselokuvissa, vaan muuntuu meteorisuihkuksi liikkuessaan "kaunista tähtitaivasta vasten" kohti Maata.

Asiantuntijat ovat vaimentaneet huolia, joita on esitetty avaruusaseman putoamisen mahdollisista vaaroista. Esan mukaan kuluneiden 60 vuoden aikana takaisin Maahan on kontrolloimattomasti sinkoutunut 6 000 suurta esinettä ja yksikään niistä ei ole aiheuttanut vaaraa ihmisille.

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut