Dubaista paenneen iisalmelaisnaisen kauhunhetket: Lyöntejä ja uhkailuja merellä

Prinsessa Latifa (vas.) ja Tiina Jauhiainen lähtivät pakomatkalle Dubaista. Kuvakaappaus Detained in Dubai -sivustolta

Kari Manninen

Dubaista pakoa prinsessa Latifa Al Maktoumin kanssa yrittänyt iisalmelaislähtöinen Tiina Jauhiainen on huolissaan, koska vapauttamisen yhteydessä häntä varoitettiin, että hän ei ole turvassa Suomessakaan, jos hän kertoo tapahtumista.

Kansalaisjärjestö Detained in Dubai julkaisi äsken Jauhiaisen haastattelun tapahtumista tiedotteessaan.

Jauhiaisen mukaan heidän veneeseensä Nostromoon tuli kansainvälisellä merialueella Intian ja Yhdistyneiden arabiemiirikuntien sotilaita. Pidättämässä oli useita lentokoneita, veneitä ja helikoptereita.

Jauhiaisen mukaan pidätyksen yhteydessä heitä lyötiin, uhkailtiin kuolemalla ja pakotettiin antamaan valheellisia tunnustuksia. Sitten heidän vietiin takaisin.

Jauhiainen vapautettiin parin viikon jälkeen. Jauhiaisen mukaan häntä varoitettiin, että Latifan isä, sheikki Mohammed on eräs maailman mahtavimmista miehistä ja voi löytää ihmisen mistä vain ja tuoda takaisin Dubaihin.

Jauhiainen auttoi Latifan pakoa Dubaista ranskalais-amerikkalaisen, entisen laivaston tiedustelu-upseerin Hervé Jaubertin kanssa.

Ennen karkumatkaansa Yhdistyneistä arabiemiirikunnista Latifa nauhoitti videon, jossa hän syytti, että häntä ja hänen vanhempaa sisartaan, prinsessa Shamsaa oli pidelty pahoin vuosia.

Iisalmelaislähtöinen Jauhiainen muutti Lontooseen vuonna 1997 ja Dubaihin vuonna 2001. Vuonna 2010 hän tutustui Sheikha Latifaan,ja heistä tuli hyvät ystävät. Suomalainen on toiminut myös prinsessan personal trainerina sekä harrastanut hänen kanssaan laskuvarjohyppyä.

Jauhiainen on nyt Iisalmessa. Savon Sanomat on lähettänyt hänelle haastattelupyynnön.

Kommentoi

Etusivulla nyt

Näytä kaikki

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut