Savoniaan yhteensä 7 815 hakijaa

Jukka-Pekka Räsänen

Savonian haussa olleisiin 41 tutkinto-ohjelmaan tuli keskiviikkona päättyneessä ammattikorkeakoulujen yhteishaussa 7 815 hakemusta. Ensisijaiseksi hakukohteekseen Savonian koulutuksen oli laittanut 3 500 hakijaa. Kasvua ensisijaisissa hakijoissa oli 146 viime kevääseen verrattuna. Aloituspaikkoja oli tarjolla 1 390.

Eniten ensisijaisia hakijoita oli ensihoitajan AMK-koulutukseen. Siellä 35 aloituspaikkaa tavoitteli 377 ensisijaista hakijaa. Liiketalouden koulutuksiin oli ennätysmäärä hakijoita. Tradenomin ja Wellness-tradenomin koulutusten 195 aloituspaikkaan oli 708 ensisijaista hakijaa, mikä on 223 enemmän kuin viime vuonna.

Ylemmissä AMK-tutkinnoissa eniten hakijoita oli uuteen hyvinvointikoordinaattorin tutkinto-ohjelmaan, jossa 20 aloituspaikkaa tavoitteli 67 ensisijaista hakijaa.

Savonian monimuotokoulutuksissa opiskelijavalinta tehdään tänä keväänä valintakurssilla, jossa hakija opiskelee alan opintoja verkkototeutuksena kevään aikana. Valintakurssin opintomenestys ratkaisee osassa koulutuksia suoraan opiskelupaikan saannin, osassa koulutuksia se pisteytetään ja otetaan siten osaksi opiskelijavalintaa. Tämä uusi ratkaisu selvästikin kiinnosti hakijoita, sillä monimuotokoulutuksiin oli tänä vuonna keskimäärin jopa 3,5 ensisijaista hakijaa aloituspaikkaa kohden.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut