Dubaissa kadonnut iisalmelaisnainen ilmeisesti vapautettu ja on matkalla Suomeen

Kaisu Lötjönen

Dubaissa kadonnut iisalmelaislähtöinen Tiina on ilmeisesti vapautettu ja hän on matkalla takaisin Suomeen. Asiasta kertoo Detained in Dubai -järjestö tiedotteessaan. Viestin mukaan myös laivalla mukana ollut entinen ranskalainen vakooja olisi vapautettu.

Järjestön mukaan tiedot osoittaisivat, että Yhdistyneet Arabiemiraatit olisi merellä tapahtuneen kaappauksen takana.

Vene, jossa suomalainen ja ranskalainen sekä paossa ollut Dubain prinsessaksi itseään kutsuva Sheikha Latifa olivat, on Detained in Dubai -järjestön mukaan seilannut laillisesti merellä, eikä kukaan veneessä olleista ole syyllistynyt rikokseen.

Latifan kohtalo on kuitenkin yhä epäselvä. Hän on tiettävästi Arabiemiraattien hallussa.

Latifan yrityksenä oli paeta kotimaastaan ja hakea turvapaikkaa Yhdysvalloista. Detained in Dubai -järjestön mukaan Arabiemiraatit rikkoo rajoituksillaan vakavasti ihmisoikeuksia.

Suomen keskusrikospoliisi KRP ei vahvista vielä järjestön antamia tietoja. KRP:n tutkinnanjohtaja Mikko Salminen kertoo Savon Sanomille, että KRP selvittää parhaillaan asiaa, ja on tietoinen järjestön saamista tiedoista.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.