Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pohjois-Korean ulkoministeri matkalla kohti Ruotsia

Pohjois-Korean ulkoministeri Ri Yong-ho on matkalla kohti Ruotsia. Matkan arvioidaan liittyvän Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin ja Pohjois-Korean johtajan Kim Jong-unin valmistella olevaan tapaamiseen.

Ruotsilla saattaa olla rooli tapaamisen valmisteluissa, sillä Ruotsin suurlähetystö Pjongjangissa on hoitanut myös Pohjois-Korean ja Yhdysvaltain suhteisiin liittyviä asioita. Yhdysvalloilla ja Pohjois-Korealla ei ole diplomaattisuhteita.

Eteläkorealaisen Yonhap-uutistoimiston mukaan Ruotsin-matkalla on myös Pohjois-Korean ulkoministeriön Yhdysvalloista vastaavan osaston varajohtaja. Tämä viittaa siihen, että matkalla valmistellaan Trumpin ja Kimin tapaamista.

Kiinan ulkoministeriön mukaan Ri matkustaa Ruotsiin Pekingin kautta. Yonhapin mukaan Ri matkustaa Ruotsiin lennolla, joka lähti Pekingistä torstaina iltapäivällä sikäläistä aikaa.

Ruotsalaislehdet ovat jo aiemmin kertoneet, että Ruotsin ulkoministerin Margot Wallströmin on määrä tavata pohjoiskorealainen virkaveljensä lähitulevaisuudessa.

Yhdysvallat ja Pohjois-Korea ovat sopineet johtajiensa tapaamisesta, mutta tapaamisen paikasta ja ajasta ei ole tietoa.