Kuluttaja-lehti eläkkeistä: "Jokainen voi arvioida, millaiseen elintasoon alle puolet palkasta riittää"

Iikka Taavitsainen

Monet nuoret ovat Kuluttaja-lehden mukaan huolissaan tulevasta eläkkeestään. Lehden haastattelussa SAK:n johtaja Sinikka Näätsaari lohduttaa kuitenkin muistuttamalla, että jos ura on pitkä ja saa kohtuullisen palkan, saa myös kohtuullisen eläkkeen.

Lehdessä viitataan Eläketurvakeskuksen eli ETK:n laskelmiin siitä, miten suomalaisten keskimääräiset eläkkeet kehittyvät vuoteen 2085 saakka. Vuonna 2020 suomalaisten keskipalkka on ETK:n mukaan 3 117 euroa, jolloin keskieläkkeeksi tulee 1 688 euroa.

Vuoteen 2045 mennessä keskipalkat nousevat 4 582 euroon ja keskieläke 2 109 euroon. Vuonna 2085 suomalaisten keskipalkaksi on arvioitu 8 371 euroa ja keskieläkkeeksi 3 658 euroa.

Lehden artikkelissa muistutetaan, että vaikka summat voivat kuulostaa suurilta, eläkkeen suhde keskipalkkoihin heikkenee vuosi vuodelta. Kun vuonna 2020 keskieläke on 54 prosenttia keskipalkasta, vuonna 2085 se on enää 44 prosenttia.

– Jokainen voi itse arvioida, minkälaiseen elintasoon alle puolet palkasta riittää, artikkelissa sanotaan.

 

 

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut