Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Omakotitalon pihalle tullut susi lähestyi perheenisää: murisi ja näytti hampaitaan

Pohjanmaan poliisilaitos sai lauantaiaamuna hieman ennen kello 7 ilmoituksen, jonka mukaan susi oli käyttäytynyt uhkaavasti Jepuan Grändenissä sijaitsevan omakotitalon pihamaalla.

Perheen isä oli ollut lähdössä töihin, kun hän oli yllättäen törmännyt yksinäiseen suteen pihamaalla. Susi oli lähestynyt miestä ja pysähtynyt lopulta noin 1,5 metrin etäisyydelle muristen ja näyttäen hampaitaan. Isä oli paennut paikalta takaisin sisälle asuntoon ja soittanut asiasta poliisille.

Poliisi meni paikalle yhdessä suurriistavirka-avun (SRVA) henkilöstön kanssa. SRVA:n suorittamassa jäljestyksessä todettiin, että kyseinen susi oli liikkunut lähialueella seitsemän muunkin talon pihamaalla.

Asiassa saadun selvityksen perusteella poliisi päätti pyytää SRVA-henkilöstöltä virka-apua kyseisen eläimen lopettamiseksi, koska eläin oli aktiivisesti pyörinyt talojen pihamaalla ja käyttäytynyt lopulta uhkaavasti ihmistä kohtaan.

Jäljestys aloitettiin kello 09.45 ja se päättyi kello 12.30 Sorvistmossenin alueelle, jossa susi saatiin ammuttua.

Poliisi on ottanut suden haltuunsa ja toimittaa sen Oulun Eviralle jatkotutkimuksia varten.