Iivo Niskasen torijuhla on jo suunnitteilla

Iivo Niskanen juhli tiistaina olympiakultaa kotipaikkakunnallaan Vieremällä. Timo Hartikainen

Janne Niiranen

Kuopiossa on alettu valmistella Iivo Niskasen miesten maastohiihdon 50 kilometrin olympiavoiton kunniaksi pidettävää torijuhlaa.

Kuopion markkinointijohtajan Kirsi Soinisen mukaan juhla järjestetään keväämmällä, kun Niskasen kilpailukausi on ohi. Juhlan ajankohta tarkentuu myöhemmin.

– Haluamme kuulla Iivoltakin, mitä hän tuumaa ja ajattelee juhlasta, Soininen sanoo Savon Sanomille.

Torijuhlan järjestävät muut tahot ja kaupunki on tapahtumassa kumppanina. Varsinaisia järjestäjiä ei kerrota vielä tässä vaiheessa.

Kaupunki pohtii myös sitä, voisiko Puijolta nimetä alueen Niskasen mukaan. Saman suuntaista ehdotettiin pian kultahiihdon jälkeen myös Savon Sanomien Facebook-sivulla.

Sivulla ehdotettiin muun muassa Niskasen suosiman sauvajuoksureitin nimeämistä Iivon poluksi.

Kuopio palkitsee Niskasen kaupungin menestyneiden urheilijoiden stipendisäännön mukaan 8000 euron stipendillä. Suomen naisten jääkiekkojoukkueen kanssa olympiapronssia voittanut Tanja Niskanen palkitaan 2000 euron stipendillä. 

Soininen nostaa esiin eri urheilulajien menestyjien huomioimisen laajemminkin "Hall of Fame" -tyyppisessä paikassa. Hänen mukaansa esimerkiksi uudistuvalle Puijon urheilualueelle sopisi paikka, jossa menneitä ja tulevia kuopiolaisia urheilutähtiä muistetaan esimerkiksi valetulla kädenjäljellä.

– Tällainen ajatus on noussut keskusteluihin nyt olympialaisten jälkeen. Mitään päätöksiä ei kuitenkaan ole, vaan asia on idean asteella.

Torijuhlasta ja Hall of Famesta kertoi ensimmäisenä Yle Kuopio.

Kommentoi

Mainos: K-Citymarket Päiväranta ja K-Citymarket Kolmisoppi

Anna ajallesi arvoa - kaikki ostokset yhdellä kertaa Kuopion K-Citymarketeista. Kaupungin laajimmat valikoimat valitaan huolella ja ammattitaidolla

| Päivitetty

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut