Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Alavan kirkossa viime vuonna vesivahinko - korjaus maksaa seurakuntayhtymälle 140 000 euroa

Alavan kirkossa Kuopiossa havaittiin viime marraskuussa vesivahinko, jonka aiheuttamien vahinkojen korjaaminen maksaa Kuopion evankelis-luterilaisen kirkon seurakuntayhtymälle kustannusarvion mukaan 140 000 euroa.

Vesivahinko tapahtui alakerran aulatilan viereisessä naisten vessassa, kun wc-istuimen liitosputki oli pettänyt.

Näkyvää vettä oli noin 90-100 neliömetrin alueella. Lattialla oli paikoin 10 -15 millimetrin kerros vettä.

Vakuutus korvaa kiinteistölle aiheutuneen vuotovahingon  Cramo Finland Oy:n tekemän kartoituksen osoittamassa laajuudessa. Omavastuu on 25 prosenttia koko vahingon määrästä.

Vahinkokorjauksien yhteydessä vakuutusyhtiö edellyttää, että lämpöjohdot alakerrassa uusitaan ja että vahinkoalueelta uusitaan viemärit. Nämä työt eivät kuulu korvattaviin töihin. Kokonaiskustannusarvio vahingolle on 380 000 euroa, josta seurakuntayhtymän osuus on 95 000 euroa. Alakerran lämpöjohtojen ja viemäreiden korjauksien, jotka eivät ole vahingon piirissä, kustannusarvio on 45 000 euroa.

Seurakuntayhtymän osuus korjauksista on yhteensä 140 000 euroa.

Työ on tarkoitus saada valmiiksi elokuun loppuun mennessä. Siihen asti Alavan kirkon alakerta on poissa käytöstä.

Kirkkoneuvosto esittää kirkkovaltuustolle, että korjauksiin myönnetään 140 000 euron lisämääräraha vuoden 2018 talousarvion investointiosaan.