Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Karjalan lennoston komentajan käytöksestä käynnistetty rikostutkinta

Karjalan lennoston komentajasta, eversti Markus Päiviöstä on käynnistetty esitutkinta sotilasrikoksista. Esitutkinta on vasta alussa eikä pääesikunnan tutkinnanjohtaja halua avata rikosilmoitusten sisältöä millään tapaa.

Eversti Päiviö on siirretty tutkinnan takia pois komentajan paikalta ja sijoitettu Ilmavoimien esikuntaan.

Ilmavoimien esikunta teki Päiviöstä tutkintapyynnön, ja tutkinnan aloittamisesta päätettiin Puolustusvoimien pääesikunnassa.

Samalla Päiviö päätettiin siirtää sivuun komentajan tehtävästä. Hän lopetti yllättäen komentajan tehtävien hoidon tällä viikolla. Savon Sanomat kertoi yllättävästä komentajan vaihdoksesta nettisivuillaan torstaina.

Puolustusvoimat vahvisti, että Karjalan lennoston komentajaksi Siilinjärven Rissalaan on nimitetty eversti Timo Herranen ja hän aloittaa tehtävässä heti maaliskuun alusta.

Helmikuun lopun ajan komentajan tehtävät hoidetaan sijaisvoimin.

Savon Sanomien tietojen mukaan Päiviön toimien tutkinta liittyy viime vuoden lopulla järjestettyihin tilaisuuksiin ja Päiviön käyttäytymiseen tilaisuudessa. Päiviön epäillään syyllistyneen häiriökäyttäytymiseen niin, että hänen esimiehensä tekivät asiasta tutkintapyynnön edelleen.

Päiviöstä on kirjattu tutkintapyynnön perusteella rikosilmoitus, jossa on useita rikosnimikkeitä. Tutkinnanjohdosta ei kommentoida rikosnimikkeitä millään tapaa eikä sitä, mitä ajankohtaa ne koskevat.

Esitutkinnan arvioidaan etenevän lähiaikoina ja valmistuvan kevään aikana maalis-huhtikuussa.

Savon Sanomat ei ole toistaiseksi tavoittanut Päiviötä kommentoimaan asiaa.

Sotilasrikokset voivat tarkoittaa lievimmillään sotilaalle sopimatonta käytöstä eli esiintymistä päihtyneenä julkisessa tilaisuudessa. Sellaisesta seuraus on yleensä kurinpitorangaistus Puolustusvoimien sisällä.

Sotilasrikosten perustyyppi on kuitenkin palvelurikos, jossa henkilön katsotaan rikkoneen ohjesääntöä tai muuta määräystä. Rangaistukset voivat olla kurinpitorangaistuksesta jopa vankeuteen.

Karjalan lennosto on Ilmavoimien suurin joukko-osasto. Lennoston komentaja on näkyvässä roolissa joukko-osaston johtajana. Hänellä on useita edustustehtäviä ja hän on avainhenkilö yhteistyössä sidosryhmien suuntaan.