Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Karjalan lennoston komentaja vaihdetaan yllättäen

Ilmavoimien suurimman joukko-osaston Karjalan lennoston komentaja vaihtuu yllättäen.

Lennoston komentajana viime syksystä asti toiminut eversti Markus Päiviö siirretään takaisin Ilmavoimien esikuntaan.

Siilinjärven Rissalassa lennoston uutena komentajana aloittaa eversti Timo Herranen. Puolustusvoimien komentaja on määrännyt hänet Karjalan lennoston komentajaksi maaliskuun alusta alkaen.

Komentajan vaihdos tapahtuu nopeasti ja yllättäen. Päiviön piti tällä viikolla ottaa vastaan esimerkiksi paraatijoukot varusmiesten valatilaisuudessa, mutta tilalle on vaihdettu sijainen.

Tehtävän muutos tuli lennostolle niin nopeasti, ettei edes lennoston komentajan sijainen, esikuntapäällikkö, ole paikalla, vaan torstain valatilaisuuden vastaanottajana toimii seuraava sijainen komentoketjussa, everstiluutnantti Niko Pihamaa.

Päiviö toimi ennen Karjalan lennoston tehtäväänsä ilmavoimien valmiuspäällikkönä. Uutta tehtävää hänelle ei ole tarkemmin kerrottu julki, vaan hänen kerrotaan siirtyvän esikuntaan takaisin erityistehtävään.

Uudeksi komentajaksi siirtyvä eversti Herranen palvelee tällä hetkellä Ilmavoimien esikunnassa suunnittelupäällikkönä. Herranen on aiemmin ollut laivueen komentaja Ilmasotakoululla ja Lentosotakoululla, Ilmavoimien komentajan edustaja pääesikunnassa sekä apulaisosastopäällikkö Ilmavoimien esikunnassa.

Herranen on ylennetty everstiksi vuonna 2016.

Päiviö ehti olla Karjalan lennoston komentajana vain puoli vuotta. Sitä ennen hänen edeltäjänsä olivat tehtävässä yleensä kolme vuotta, mutta yksittäisiä kertoja tehtävä jäi kahdeksi vuodeksi seuraavan, ylemmän virkatehtävän vuoksi.

Ilmavoimista ei ole toistaiseksi kommentoitu nopean henkilövaihdoksen syytä.