Murhatun naisen perhe joutui ahdinkoon kuluista - Poliisikoirat tulivat yllättäen avuksi

Poliisikoira Kapo oli yksi poliisikoirista, jolla kokeiltiin suojaliivimalleja poliisikoirien suojaksi. Poliisikoiralaitos

Asta Tenhunen

Poliisikoirayhdistys haluaa auttaa perhettä, joka joutui vaikeuksiiin perheen tyttären jouduttua murhatuksi kesällä 2016.

Päihtynyt, mielenterveysongelmainen mies surmasi loviisalaisen naisen. Kun mies yritti paeta poliisia, hän puukotti myös poliisikoira Börjeä, joka sittemmin toipui vammoistaan.

Puukottaja passitettiin tahdonvastaiseen hoitoon Niuvanniemen sairaalaan Kuopioon.

Tänä talvena perhe kertoi yleisöosastokirjoituksessaLoviisan Sanomissa joutuneensa ahdinkoon, sillä heille kertyi asian selvittelystä muun muassa oikeudenkäyntikuluja.

Valtiokonttori ilmoitti perheelle yllättäen, että he joutuvat korvaamaan itse oikeudenkäyntikulunsa toisin kuin perhe oli luullut. Valtiokonttori ilmoittii perheen mukaan tänä talvena, että perheen on maksettava yli 10000 euroa oikeudenkäyntikuluja.

Suomen Poliisikoira ry päätti käynnistää Brother Christmas ry -hyväntekijän kanssa rahankeräyskampanjan perheen tukemiseksi.

Poliisikoirayhdistyksen puheenjohtajan Miika Ounilan mukaan tapaus oli koiranohjaajista koskettava. Perhe oli naisen menehdyttyä pyytänyt lahjoituksia poliisikoirille, sillä he olivat liikuttuneet Börjen uhrautuvaisuudesta.

Silloinen perheen keräyksen tuotto lahjoitettiin Poliisikoiralaitokselle suojaliivien hankkimiseksi poliisikoirille.

- He halusivat tukea poliisikoiratoimintaa suurimmassa surussaan, joten nyt on meidän vuoromme auttaa, Ounila kertoo.

Poliisikoirayhdistyksen ja Brother Christmasin keräyksen tarkoitus on auttaa perhettä henkirikoksen selvittelystä aiheutuneissa oikeudenkäyntikuluissa ja muissa pakollisissa menoissa.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut