Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihreät: Vakava epäonnistuminen hallitukselle

Vihreiden varapuheenjohtajan, kansanedustaja Hanna Halmeenpään mukaan hallitus ajoi itsensä nurkkaan asettamalla perhevapaauudistukselle liian tiukat ehdot.

– Isien perhevapaakiintiötä piti nostaa, äitien työllisyyttä piti edistää ja perhevapaiden joustavuutta lisätä. Mitään näistä ei hallitus nyt saa aikaan. Hallitus ajoi itse itsensä nurkkaan asettamalla liian tiukat ehdot hankkeelleen. Kokoomuksen ja keskustan johdolla ajettiin karille uudistus, joka on liian tärkeä tyrittäväksi, Halmeenpää sanoo.

– Naisten asema työelämässä ei parane eikä isien asema kotona vahvistu ilman perhevapaiden uudistamista. Uudistuksen kariutuminen on valtava pettymys ja vakava epäonnistuminen hallitukselta, Halmeenpää jatkaa.

SAK:n mukaan perheille olisi saatava järjestelmä, joka on nykyistä joustavampi ja kannustaa aidosti isiä jäämään kotiin hoitamaan lasta.

– Seuraavan hallituksen on kirjattava ohjelmaansa perhevapaiden uudistaminen. Tiukoista reunaehdoista huolimatta etsimme viimeiseen asti ratkaisua. Sitä ei nyt löytynyt, mutta tehty työ muodostaa hyvän pohjan jatkotyölle, linjaa SAK:n sosiaalipoliittinen asiatuntija Tuuli Glantz.