Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vasemmistoliiton Andersson: Hallitukselta ei heru penniäkään tasa-arvoon

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Li Andersson pitää perhevapaauudistuksen epäonnistumista jälleen uutena Sipilän hallituksen floppina.

– Tämä kuvaa koko hallituskauden politiikkaa. Kaikenlaista pitäisi hallituksen mielestä uudistaa, mutta mikään uudistus ei kuitenkaan saa maksaa mitään. Näin lopputulos jää aina laihaksi, Andersson sanoo.

Andersson pitää tärkeänä, että vanhempainvapaauudistuksen tavoitteena on ratkaisu, joka mahdollistaa perhevapaiden nykyistä joustavamman ja tasa-arvoisemman jaon. Se onnistuu vain pidentämällä toisen vanhemman, yleensä isän, käyttämää ansiosidonnaista vanhempainvapaata. Kun ansiosidonnaista vanhempainvapaata pidennetään, lisää se myös kustannuksia.

– Hallituksen uusin floppi on osoitus siitä, että se on valmis panostamaan rahaa vain työnantajille kohdennettuihin tulonsiirtoihin tai hyvätuloisten verokevennyksiin. Tasa-arvoon, naisten työssäkäynnin edistämiseen, isien mahdollisuuksiin viettää perhe-elämää tai lasten hyvinvointiin ei olla valmiita laittamaan penniäkään, Andersson moittii.