Sonkajärven poikakolmikko voitti Uutisviisaat-kisan

Juontaja Tomi Turunen (vas.) ja voittajajoukkue Lyseotien koulusta Sonkajärveltä: Veeti Hotti (vas.), Touko Reinikainen ja Niko Shemeikka. Sanna Jääskeläinen

Aulikki Elo

Koulujen sanomalehtiviikkoon liittyvässä yläkoululaisten tietokilpailussa Uutisviisaissa voiton veti Sonkajärven Lyseotien koulun joukkue: Veeti Hotti, Touko Reinikainen ja Niko Shemeikka.

– Koululla odottaa kuulemma lippu salossa. Saa nähdä, laulavatko Maamme-laulun. Siellä oli katsottu kisaa Savon Sanomien verkosta. Kansallissankariksi tässä tuntee itsensä. Kiitos kuuluu myös äidinkielen opettajille Heli Salliselle ja Teija Korhoselle hyvästä preppauksesta, pojat tuumasivat Savon Sanomien toimituksesta lähtiessään.

Niko Shemeikka arvioi, että yhtä paljon kuin lehtiä lukemalla oppii hirviporukoissa.

– Olin isäni ja kuuden muun miehen mukana. Siellä kuuli monenlaista uutista muun muassa Trumpin ja Sipilän tekemisistä, Niko Shemeikka selvitti.

Uutisviisaat-kisan veti Savon Sanomien toimittaja Tomi T. Turunen, joka kiitteli myös Kuopion Minna Canthin koulun, Maaninkajärven koulun ja Rautavaaran yläkoulun joukkueita kovatasoisiksi.

– Maaninkajärven edustajat ottivat viime hetkillä kansainvälisen tason loppukirin, Turunen mainitsi.

Kolmanneksi tulivat rautavaaralaiset.

Katso Uutisviisaat-llähetys kokonaan täältä.

 

Aiheesta lisää perjantain Savon Sanomissa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.