Lukukausimaksut eivät vieneet opiskelijoita: Savonian uuteen koulutukseen satoja hakijoita

Kaisu Lötjönen

Savonia-ammattikorkeakoulun englanninkielisiin tutkinto-ohjelmiin on hakenut lähes 10-kertainen määrä opiskelijoita aloituspaikkoihin nähden.

60 aloituspaikkaa tavoitteli 286 ensisijaista hakijaa. Yhteensä hakijoita oli 564.

Viime vuonna 35 aloituspaikkaa tavoitteli hieman yli 80 hakijaa. Silloin haku oli ainoastaan erillishakuna eli käytännössä kaikki olivat ensisijaisia hakijoita.

Eniten ulkomailta tulevia opiskelijoita kiinnosti uusi terveysalan Registered Nurse –tutkinto-ohjelma, jossa 10 aloituspaikkaa tavoitteli noin 250 hakijaa ja ensisijaisesti 150. Tutkinto-ohjelma on lähes vastaavanlainen kuin suomenkielinen sairaanhoitokoulutus.

Toiseksi suosituin hakukohde oli liiketalouden BBA-koulutus. Haussa oli myös muun mussa tekniikan alan uusi Internet of Things –tutkinto-ohjelma, jossa 15 aloituspaikkaa tavoitteli 35 ensisijaista hakijaa.

Viestintäpäällikkö Petteri Alanko sanoo yllättyneensä positiivisesti näin suuresta hakijamäärästä.

- Kyllähän se jännitti, miten vetovoimainen uusi koulutus on. Tässä on nähtävillä, että viime vuonna käyttöön tulleet lukukausimaksut eivät ainakaan näy hakijamäärissä.

Hakijamäärät tarkentuvat vielä lähiviikkoina. Koulutuksiin voi hakea myös kevään yhteishaussa, jos hakija osallistuu valintakokeeseen Petroskoissa, Shanghaissa tai Kuopiossa.

Haku Savonia-ammattikorkeakoulun englanninkielisiin amk-koulutuksiin päättyi keskiviikkona 24. tammikuuta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut