Kadonneen miehen taposta vangittu fanitti rikollisjengiä

Oikeus on poliisin esityksestä vanginnut kaksi epäiltyä taposta ja pitänyt heidät vangittuna toistaiseksi. Annukka Miettinen

Asta Tenhunen

Vuosia sitten kadonneen miehen taposta vangittu pohjoiskarjalalainen keski-ikäinen mies on julkisesti kannattanut United Brotherhood -jengiä.

Savon Sanomilla ei ole tietoa, että mies olisi itse jengin jäsen, mutta hän on muun muassa sosiaalisessa mediassa osoittanut tukeaan jengille.

Poliisi pitää United Brotherhoodia järjestäytyneen rikollisuuden ryhmittymänä.

Itä-Suomen poliisi tutkii vuonna 2005 kadonneen ilomantsilaisen miehen tapausta tappona. Rikostutkinta asiassa käynnistettiin uudelleen viime vuonna.

Poliisi on hakenut taposta epäiltyinä vangittavaksi kaksi miestä. Toinen miehistä ilmoitti oikeudelle, ettei häntä tulisi vangita esitutkinnan sotkemisvaaran takia, sillä hän on viime kesästä asti tiennyt poliisin tutkivan katoamistapausta uudelleen.

Miehen mukaan hän olisi ehtinyt sotkea rikostutkintaa jo tarpeeksi ennen kiinniottoaankin nyt talvella. Oikeus katsoi kuitenkin poliisin esittämät perusteet miesten vangitsemiseksi riittäviksi.

Molemmat kaksi miestä ovat edelleen vangittuina.

Poliisi oli hakenut vangittavaksi aiemmin myös kolmannen epäillyn, mutta hän on päässyt jo tutkintavankeudesta vapaaksi.

Ilomantsilainen, tapahtuma-aikaan 27-vuotias mies katosi elokuussa 2005 ollessaan viettämässä aikaa tutussa porukassa. Miehen kerrottiin jääneen autoporukasta Joensuuhun.

Poliisi on kuitenkin tänä talvena tutkinut etenkin piha- ja maatila-aluetta Ilomantsin Hattuvaarassa. Poliisin mukaan tilan omistajien ei epäillä liittyvän rikokseen.

Poliisi ei toistaiseksi kommentoi millään tavoin, onko kadonneen miehen ruumis löytynyt tai onko poliisilla tiedossa sen sijainti tai kohtalo millään tapaa.

Keskusrikospoliisi jatkaa tapauksen tutkintaa. Oikeus on määrännyt asiassa syytteen nosto aikarajaksi ensi heinäkuun lopun.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.