Pelastuslaitos esittää uutta paloasemaa Pielavedelle - vanha liian ongelmainen

Asta Tenhunen

Pohjois-Savon pelastuslaitos esittää, että Pielavedelle rakennetaan uusi paloasema. Tarkoitus on, että paloaseman rakentamisvaihtoehdot, kustannukset ja rahoitusvaihtoehdot selvitettäisiin tänä vuonna. Paloasema olisi tarkoitus rakentaa ensi vuonna.

Pohjois-Savon aluepelastuslautakunta päättää asiasta ensi viikolla pelastuslaitoksen esityksestä.

Aiemmin Pielaveden kunta on jo ilmoittanut hyväksyvänsä hankesuunnittelun käynnistämisen, mutta päätös asiaan on saatava vielä vuokralaiselta.

Paloasemien rakentajana ja omistajana toimii yleensä kunta, mutta pelastuslaitos on tilojen vuokralainen ja pääkäyttäjä.

Joissakin kunnissa samaan rakennukseen on varattu tiloja myös muille vuokralaisille eli useimmiten Pohjois-Savon sairaanhoitopiirille, jos sillä on tarvetta ambulanssihalliin samassa kunnassa.

Pielavedellä kunta selvittää mahdollisen hankesuunnittelun yhteydessä, onko paloaseman yhteydessä tarpeen ja mahdollista rakentaa myös muita hallitiloja.

Uuden paloaseman rakentamisen syynä on entisen paloaseman vakavat sisäilmaongelmat. Pajatien paloasemalla säilytetään edelleen pelastuslaitoksen kalustoa.

Henkilökunta on kuitenkin jouduttu jo siirtämään väistötiloihin Koulutielle.

Rakennuksen sisäilmaongelmat ovat niin laajoja, ettei vanhaa paloasemaa kannata korjata, vaan tilalle kannattaa rakentaa uusi. Hankesuunnittelun aikana tarkoitus on esittää vaihtoja paloaseman paikaksi, kooksi ja toteuttamistavaksi.

Kunta on varannut tälle vuodelle suunnittelurahaa ja ensi vuodelle alustavan summan rakennustöihin.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut