Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Savon Sanomien kesälehti on ilmestynyt!

IL: Kuopiolainen parturi lähellä kansainvälisen kisan voittoa – meinattiin hylätä liian suuren suosion vuoksi

Kuopiolainen parturi Eetu Laitinen on mukana kansainvälisessä kilpailussa, jonka voittaja pääsee kisaamaan ja esiintymään huhtikuussa Yhdysvaltojen Hartfordissa järjestettävään maailman suurimpaan parturitapahtumaan.

Voittaja valitaan Connecticut Barber Expo -tapahtuman Instagram-sivuilla eniten kommentteja saaneen videon mukaan.

Jo tiistai-iltapäivällä Laitisen video oli kerännyt 400 kommenttia, mutta suosio on siitä vain kasvanut. Keskiviikkoiltaan mennessä kuopiolaisparturin video on saanut jo yli 1 400 kommenttia, mikä on moninverroin enemmän kuin kahden muun kilpailuun osallistuneen keräämät kommentit.

Iltalehden mukaan runsas suosio on saanut tapahtuman järjestäjän kuitenkin epäilemään, ovatko kommentit aitoja.

Kilpailun järjestäjiin kuuluva Jay Majors eli Jason Raposo oli laittanut Laitiselle viestejä ihmetellen, miten hän teki tuon ja vihjasi, että hänet saatetaan poistaa kilpailusta. Majorsin mukaan suomalainen kilpailija ei voi saada noin paljon kommentteja.

Runsas suosio johtuu muun muassa siitä, että Laitinen on leikannut ja muotoillut muun muassa räppäri Mikael Gabrielin, vapaaottelija Makwan Amirkhanin ja lukuisten muiden suomalaisten superjulkkisten hiuksia, jotka puolestaan ovat kannustaneet ihmisiä somessa äänestämään Laitista.

Pari vuotta sitten Laitinen kertoi Savon Sanomien haastattelussa ilmoittaneensa jo 6-vuotiaana ensimmäisen kerran vanhemmilleen aikovansa isona parturi-kampaajaksi.

Esikoulussa hoitajat hieman järkyttyivät, kun Eetu-poika stailasi muiden lasten hiukset – vessaharjalla. Pakkohan siitä oli vanhemmille kertoa, että peskäähän lastenne hiukset kotona.

Yläkoulussa muut jätkät haaveilivat autonasentajan tai putkimiehen hommista, mutta Eetun suunta oli toinen, vaikka hän sai kuittailua, että hiusala olisi "hinttien hommaa".

– En ole kuunnellut muita. Ei kannata antaa kenenkään mielipiteiden tulla omien unelmien eteen, Laitinen kertoi vuonna 2016.