Norja aikoo kieltää turkistarhauksen

STT

Norjan hallitus aikoo kieltää turkistarhauksen. Turkistarhojen toiminta aiotaan lopettaa vuoteen 2025 mennessä.

Norjan turkistuottajat eivät hyväksy päätöstä.

– Tämä on todella vakavaa. Olemme erittäin pettyneitä siihen, että meidät uhrataan, sanoo Norjan turkistuottajien edustaja Bertran Trane Skardsem SVT:n haastattelussa. Skardsemin mukaan viimeistä sanaa ei kuitenkaan ole vielä sanottu, ja turkistuottajat toivovat, ettei hallitus saa suunnitelmaansa läpi.

– Tämä on fantastinen uutinen. Tämä ei koske pelkästään eläimiä, jotka eivät enää synny vain siksi, että ne voitaisiin tappaa turkkinsa vuoksi. Samalla se antaa hyvän esimerkin Ruotsille ja tuleville ruotsalaisille selvityksille, iloitsi Oikeutta eläimille -järjestön Norjan puheenjohtaja Camilla Björkbom SVT:lle

Suomen Oikeutta eläimille -järjestö toivoo myös vastaavanlaista päätöstä.

– Olemme erittäin iloisia Norjan päätöksestä. Toivomme, että myös Suomen hallitus ottaisi uudelleen harkintaan hallitusohjelmaan kirjatun nollalinjauksen eläinsuojeluun tehtävistä satsauksista. Eläinsuojelun surkeasta tasosta on tulossa meille todellinen häpeäpilkku, sanoo Kristo Muurimaa Oikeutta eläimille -yhdistyksen tiedotteessa.

Ruotsi ja Tanska ovat kieltäneet kettujen häkkikasvatuksen verkkopohjaisissa häkeissä. Ruotsissa on tekeillä uusi eläinsuojelulaki, mutta lakiluonnoksessa ei ole ehdotettu muutoksia turkiseläinten pitoon.

Suomessa on vajaat tuhat turkistarhaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.