Koillis-Savo: Kaavia ja Rautavaaraa uhkaa paha lääkäripula

Kaisu Lötjönen

Kaavia ja Rautavaaraa on uhkaamassa pian lääkäripula, kertoo paikallislehti Koillis-Savo. Useiden lääkäreiden lähtö paikkakunnalta johtuu Kaavin kunnanvaltuuston marraskuussa tekemästä päätöksestä irtautua liikelaitos Kysteristä.

Ylen mukaan viidestä lääkäristä kolme on lähdössä muualle töihin jo tammikuussa. Yksi lääkäri on lisäksi vuosilomalla helmikuun alusta, joten kuun vaihteessa alueella on vain yksi lääkäri.

Kaavilla ja Rautavaaralla on Koillis-Savon alueella yhteensä viisi lääkäriä. Kysterin ylilääkäri Esa Häkli kertoo Koillis-Savossa palaavansa helmikuun alussa rivilääkäriksi Juankoskelle.

– Rautavaaralle ei ole helppo saada henkilöitä hoitamaan asioita, Häkli sanoo lehdelle.

Häkli arvelee, että kevään aikana palvelujen saamisessa sekä Kaavilla että Rautavaaralla tulee olemaan ongelmia. Kaavin lääkärit ovat käyneet pitämässä vastaanottoa Rautavaaralla päivittäin.

Vielä on kuitenkin epäselvää, voiko Kaavi erota liikelaitos Kysteristä. Ylen mukaan Kysteri on kysynyt asiaa sosiaali- ja terveysministeriöltä ja vastaus on odotettavissa lähipäivänä.

Kommentoi

Mainos: Lämpövelho oy

3 syytä, miksi vuosi 2022 on otollisin aika vaihtaa lämmitysjärjestelmä maalämpöön

| Päivitetty

Mainos: Savon Sanomat

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut