HS: Muusikot hamstraavat Lidlin halpiskuulokkeita - "Hämmentävän laadukkaat"

Arkistokuva kuulokkeista. Annamaija Herola

Jerri Koskinen

Suomalaiset musiikkialan ammattilaiset hamstraavat Lidlissä 7,99 euron hintaan myytäviä kuulokkeita, jotka ovat monen muusikon mielestä hintaansa nähden hämmentävän laadukkaat.

Kuulokkeita kuluu musiikkialan ammattilaisilla paljon, koska ne kuluvat, hajoavat ja häviävät. Asiasta uutisoivan Helsingin Sanomien mukaan tästä syystä monet ostavat useita Silvercrestin kuulokkeita kerralla.

– Moni tuttu on käynyt ostamassa kerralla neljät kuulokkeet. Minulla niitä on ainakin kuudet, kertoo tuottaja-äänittäjä Janne Haavisto lehden haastattelussa.

– Useampi alan tuttu on myös sanonut, että ne pärjäävät kivasti vertailussa satasen luureihin, hän jatkaa.

Toinen HS:n haastattelema Lidlin kuulokkeiden käyttäjä on tuottaja-miksaaja-äänittäjä Mikko Karmila, joka on tehnyt levyjä muun muassa Nightwishille, Kotiteollisuudelle, Children of Bodomille ja Lordille.

– Yleensä tämän tasoiset kuulokkeet maksavat vähintään kolme–neljäkymppiä. Siihen voi verrata ihan kevyesti, eivät ainakaan äänenlaadun puolesta häviä ollenkaan, hän sanoo.

Helsingin Sanomien mukaan halpoja kuulokkeita on tarjolla monissa muissakin liikkeissä, esimerkiksi Gigantti ja Verkkokauppa.com myyvät Philipsin SHP1900-mallin kuulokkeita 9,90 eurolla.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.