Taposta epäilty vangittiin oikeudessa - uhri oli miehen naisystävä

Pohjois-Savon käräjäoikeus Iisalmessa vangitsi henkirikoksesta epäillyn miehen poliisin esityksestä. Asta Tenhunen

Asta Tenhunen

Poliisi haki perjantaina oikeudessa vangittavaksi miehen, jota epäillään taposta Kiuruvedellä.

Kiuruvetisen 39-vuotiaan miehen epäillään tappaneen itseään vanhemman naisen yksityisasunnossa kerrostalossa perjantain vastaisena yönä. Mies ja nainen olivat tai ainakin olivat aiemmin olleet seurustelusuhteessa.

Hätäkeskukseen ilmoitettiin torstain ja perjantain välillä ennen puolta yötä, että nainen on joutunut väkivallan kohteeksi.

Paikalle asuntoon hälytettiin poliiseja ja ambulanssi. Ensihoitajat yrittivät elvyttää löydettyä loukkaantunutta naista, mutta se ei enää auttanut.

Tämän hetken tietojen mukaan mies ja nainen olivat olleet asunnossa tapahtuma-aikaan kahdestaan eikä asiaan liity muita henkilöitä.

Poliisi otti teosta epäillyn miehen kiinni jo samana yönä. Poliisi pyysi käräjäoikeutta vangitsemaan miehen jo perjantaina uudenvuoden aiheuttamien oikeuden poikkeusaukiolojen vuoksi.

Vangitsemisoikeudenkäynti järjestettiin Iisalmessa perjantaina iltapäivällä.

Vangittu mies on poliisin hallussa ja poliisi kuulustelee häntä lähiaikoina lisää. Tapauksen tutkinta jatkuu teknisellä tutkinnalla ja kuulusteluilla.

Savon Sanomien tietojen mukaan vangittu mies on vuosia sitten tuomittu henkirikoksesta ja hän on sen tuomionsa suorittanut. Vapautumisensa jälkeen mies on kuitenkin syyllistynyt useita kertoja uudestaan erilaiseen häiriökäyttäytymiseen ja rikoksiin.

Paikallisten asukkaiden mukaan miestä on pelätty hänen väkivaltaisen käyttäytymisensä vuoksi.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut