Perussuomalaiset Nuoret haluaa laillistaa nuuskan myynnin ja purkaa tuontirajoitukset

Samuli Voutila. Olli Herranen

Kia Kilpeläinen

Perussuomalaiset Nuoret haluaa laillistaa nuuskan myynnin Suomessa ja purkaa nuuskan tuontirajoitukset kokonaan. Järjestön mielestä on väärin, että verorahat päätyvät lähinnä Ruotsiin ja Venäjälle, kun ne voisivat yhtä hyvin jäädä Suomeen.

- Nuuskan myyntikielto on järjetön. Nuuska ei toki ole terveystuote, mutta huomattavasti vähemmän haitallinen kuin esimerkiksi savukkeet. Lisäksi on aivan absurdia, että meillä laitetaan tullin resursseja valvomaan nuuskan tuontia länsirajalla, kun nämä vähäiset resurssit voitaisiin kohdentaa paljon fiksummin. Priorisointia tarvitaan myös rajavalvonnassa, perustelee Perussuomalaisten Nuorten kuopiolainen puheenjohtaja Samuli Voutila tiedotteessa.

THL:n mukaan suussa käytettävistä tupakkatuotteista on tunnistettu ainakin 28 syöpävaarallista ainetta. Nuuskaajilla on suurempi riski sairastua suu-, ruokatorvi- ja mahasyöpiin kuin niillä, jotka eivät käytä mitään tupakkatuotteita.

 

Uutista täydennetty THL:n tiedoilla 29.12. kello 8:47.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Tilaa päivän tärkeimmät uutiset. Saat joka iltapäivä kuusi juttua, jotka ainakin kannattaa lukea. Uutiskirjeen tilaaminen on maksutonta.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut