Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Päivi Nerg aikoo vahvistaa sote-uudistuksen viestintää

Vuoden alusta sote-uudistuksen johdossa aloittava Päivi Nerg aikoo vahvistaa ainakin uudistuksen ulkoista viestintää. Nerg sanoo STT:n haastattelussa olevansa harmissaan siitä, miten yksipuolinen kuva uudistuksesta on julkisuudessa muodostunut.

–  Ulkoapäin näyttää, että uudistus on poliittista peliä. Mutta nyt kun katson sitä sisältäpäin, se ei näytä siltä. Tapahtuu paljon hyviä asioita teknologian, digitalisaation ja kokeilujen puolella. Maakuntia rakennetaan hurjan isolla innolla.

Nerg lopetti joulun alla tehtävät sisäministeriön kansliapäällikkönä ja siirtyy vetämään sote-uudistusta valtiovarainministeriön alivaltiosihteerinä.

 

Raakaa palautetta ja uhkauksiakin

 

Viiteen vuoteen sisäministeriössä on mahtunut muun muassa turvapaikanhakijakriisin hoitoa. Kriisi teki Nergistä myös median vakiokasvon. Palautetta tuli paljon, ja osa siitä oli raakaa. Mukana oli myös uhkaavia viestejä, jotka päätyivät poliisille, ja Nergin suojautumisastetta jouduttiin nostamaan.

–  Joka kerta, kun antoi julkisesti lausunnon jossain, tiesi että ihan sama mitä ja millä sanoilla sanot, niin jompikumpi puoli rupeaa niin sanotusti huutamaan.

Viime vuonna viestinnän ammattilaisten järjestö ProCom palkitsi Nergin viestintää ymmärtävänä johtajana. Nergiä kiiteltiin siitä, että hän on ollut aktiivisesti median käytettävissä vaikean aiheen tulkkina.

Tunnetko viehätystä erityisen hankalia tehtäviä kohtaan?

–  Tunnistan sen, että kun näen haasteellisia asioita ja koen, että minulla voisi olla niiden hoitamiseen vahvuuksia, haluan mennä itse tekemään itse oman palani ja kokeilemaan, onnistuisiko joku asia sitten paremmin, Nerg sanoo.